مدین عواد، کودک یمنی امسال کلاس هفتم را از دست می دهد، زیرا مجبور است برای کمک به خانواده فقیر خود در یک کارواش کار کند.
متاسفانه شرایط بد اقتصادی بسیاری از کودکان را مجبور می کند در آغاز سال تحصیلی جدید به جای پیوستن به همسالان خود در مدرسه برای کمک به خانواده های خود در کشور که در معرض خطر قحطی است، کار کنند.
مدین که تی شرت پاره ای به تن داشت از غیبتش در مدرسه ابراز ناراحتی کرد و گفت: دوستانم درس می خوانند و من نه، آنها کلاس هفتم هستند و برای کمک به پدر و مادرم و خانواده ام ترک تحصیل کردم.
این کودک پس از اتمام کار در کارواش به کمک پدرش می رود که در گوشه خیابان شهر تعز به عنوان تعمیر کفش مشغول به کار است.
عدنان (50 ساله)، پدر مدین، می گوید آنچه که او را وادار کرد به جای تحصیل، هشت فرزندش را به کار سوق دهد، بار مالی و هزینه تجهیزات مدرسه بود که از عهده آن برنمی آمد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: تصور کنید من دو یا سه هزار ریال (دو دلار) از این خودرو وارد کنم! این برای ناهار، شام، صبحانه یا هزینه مدرسه کافی نیست.
وی ادامه می دهد: مطالعه مستمر در طول سال نیازمند کتاب، دفتر و ماشین حساب است.
پدر با آهی می گوید: درس نمی خواندم و ای کاش بچه هایم از من بهتر بودند، من و بچه هایم بی سوادیم، من مردی هستم که خواندن و نوشتن بلد نیستم و دوست دارم پسرم بهتر شود. از من. اما الان مثل یک کفش ساز هستم، آیا این وضعیت انسانی است؟
درگیری در یمن از سال 2014 بین حوثی ها و نیروهای دولتی تحت حمایت ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی ادامه دارد. به گفته سازمان ملل، این جنگ به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث مرگ صدها هزار نفر در نتیجه آن شد.
اما از دوم آوریل، آتش بس تحت حمایت سازمان ملل متحد، توقف خصومت ها و اقداماتی با هدف کاهش شرایط سخت زندگی مردم، در مواجهه با یکی از بدترین بحران های انسانی در جهان، مجاز شده است.
یونیسف در آغاز سال تحصیلی جدید با بیان اینکه یمن با بحران حاد آموزشی مواجه است، خاطرنشان کرد که درگیری ها و وقفه های مکرر در آموزش در سراسر کشور و سیستم آموزشی از هم گسیخته به شدت بر یادگیری و آموزش به طور کلی تأثیر گذاشته است.
این سازمان خاطرنشان می کند که جابجایی های متعدد، دور بودن مدارس، نظارت بر ایمنی و امنیت، از جمله خطر انفجار و کمبود معلمان زن و تأسیسات آب و فاضلاب، بحران آموزش را تشدید می کند.
با گذشت بیش از هفت سال از درگیری، حداقل یکی از چهار مدرسه به دلیل درگیری غیرقابل استفاده است.
سال تحصیلی از هفته گذشته در شهر تعز آغاز شد و بیش از 500 هزار دختر و پسر در شرایط سخت به کلاس های درس رفتند.
عبدالواس شداد، مدیر دفتر تعلیم و تربیت در استان تعز، گفت که محاصره دسترسی بسیاری از دانش آموزان به تجهیزات اصلی مدرسه از جمله کتاب های درسی را با مشکل مواجه کرده است.
دانش آموزان دختر و پسر با خطرات دیگری از جمله تک تیراندازها روبرو هستند. در منطقه تعزیه، موانع زمینی وجود دارد تا دانش آموزان در مسیر مدرسه از هدف قرار نگیرند.
اشراق یحیی، معلم یک مکتب دخترانه، گفت که دانش آموزان همچنان در حال ترک و بازگشت از مکتب هستند. چند دانش آموز پس از خروج از مدرسه مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و دانش آموزان دختر هنگام سوار شدن به اتوبوس هدف گلوله قرار گرفتند.
تعز یکی از شهرهایی است که از آغاز درگیری ها در اواسط سال 2014 تحت تأثیر جنگ قرار گرفته است. این شهر که توسط کوه ها احاطه شده و حدود 600 هزار نفر در آن زندگی می کنند، تحت کنترل نیروهای دولتی است. با وجود برگزاری دور مذاکرات زیر نظر سازمان ملل، تاکنون هیچ پیشرفتی در زمینه بازگشایی راه های تعز حاصل نشده است.