در رفتن کیک ها اعم از دسر و شام در همه جای دنیا لذیذ و دلپذیر هستند که به صورت میوه، خامه، شکلات، پنیر و … تهیه می شوند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک قهوه یکی از کیک های خوشمزه و لذیذ است که طرفداران خاص خود را دارد. شما می توانید این کیک را برای جشن های شب یا جشن تولد تهیه کنید و در کنار خانواده و دوستان از آن لذت ببرید.
با تشکر فراوان، در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک قهوه را به همراه آموزش خامه مخصوص روی کیک و طرز پخت آن را به شما کاربران عزیز ارائه خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک قهوه
شیرینی آرد سفید: 175 گرم
تخم مرغ: 3 عدد
کره: 175 گرم
قهوه ترک: 2 قاشق غذا
شکر: 175 گرم
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه کیک خامه ای
شیر: سوپ 2 قاشق غذاخوری
کره: 40 گرم
پودر قند: 5 قاشق غذاخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
نکات مهم در مورد مواد اولیه و پخت هر نوع کیک روی زمین
1- برای تهیه کیک، مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیک 3 بار آرد و مواد خشک مانند پودر کاکائو را اضافه کنید. این کار باعث می شود آرد مطبوع و سبک شود و در نتیجه کیک برای شما بهتر می شود.
2- دمای دقیق فر نقش بسیار مهمی در پخت کیک دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید باید دقیقا به همان دمایی که در دستور گفته شده برسد و در حین پخت تغییری نکند. معمولا دما و مدت پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور غذا گفته شده است که دما باید 175 درجه به مدت 45 دقیقه باشد، ممکن است در فر شما در این دما و زمان به نتیجه مطلوب نرسید.فر را روی 175 درجه تنظیم کنید. اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما باشد.
کسانی که در پخت شیرینی و کیک تجربه دارند، معمولا از محصول بدون نگرانی استفاده می کنند. مثلاً می دانند که اگر در دستور پخت گفته شود که دمای فر 175 درجه است، به 185 درجه می رسد. اگر مدت زیادی است که با فر کار نکرده اید و دمای فر را نمی دانید بهترین کار این است که یک توستر فر تهیه کنید. همانطور که گفتیم دمای اکثر فرها دقیق نیست. استفاده از بخارپز بسیار ساده است و باید آن را در کف فر آویزان کنید.
به این نکته توجه کنید که معمولا درجه حرارت ذکر شده در دستور پخت بر اساس فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و توستر ندارید دما را روی حدود 10 درجه سانتی گراد بالاتر تنظیم کنید. دمایی که می گویید بستگی به فر شما دارد و باید نگران آن باشید. با چند بار تست برای دما و مدت زمان مورد نظر آماده خواهید شد.
3- سعی کنید ترازوی دیجیتال و ترازو پخت استاندارد تهیه کنید. زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه گیری دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه گیری با ترازوی دیجیتال دقیق تر از ترازو است. بسیاری از مردم نمی دانند چگونه از ترازو به درستی استفاده کنند. بنابراین در صورت امکان استفاده از آن حتما ترازو دیجیتال تهیه کنید.
اگر می خواهید با پیمانه اندازه بگیرید، قبل از اندازه گیری، مواد خشک مانند آرد و پودر کاکائو را با قاشق مخلوط کنید. زیرا این مواد پس از مدتی حالت فشرده ایجاد می کنند. نکته مهم دیگری که در مرحله اندازه گیری باید رعایت کنید این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان محتویات پیمانه را داخل ظرف نریزید. زیرا در این حالت اندازه گیری ها دقیق نیستند. وقتی مواد را داخل پیمانه می ریزید، نباید کروی یا گنبدی شکل باشد.
4- همزمان چند بار همزن را خاموش کنید و کناره های ظرف را با کفگیر تمیز کنید و در ظرف بریزید تا ذرات تخم مرغ حتی به داخل کیک نزدیک نشود وگرنه حتی اگر از وانیل یا اسانس استفاده کنید باز بوی کیک بوی تخم مرغ می دهد. بسیاری از مردم فکر می کنند که وانیل و طعم دهنده بوی بد تخم مرغ را از بین می برد. در حالی که این فکر یک اشتباه است. Анче бой бои бой экзмург аз мыберд را аз мыбрд را، истать часть чем мергуг. پس این مرحله را با دقت کامل کنید.
5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوب حاصل نمی شود. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را داخل آن می ریزید 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید اولین بار متوجه نشدید که چه فرمتی مناسب است. باید کیک را چند بار تنظیم کنید تا چشمتان به اندازه آن عادت کند و بتوانید به سرعت قالب مناسب را انتخاب کنید.
6- نکته مهم دیگر در پخت کیک، انتخاب جنسیت است. قالب های مختلف و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. زمانی که برای خرید یک قالب مراجعه می کنید، ممکن است به دلیل تنوع در انتخاب قالب دچار سردرگمی شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که قیمت مناسبی نسبت به سایر قالب ها دارد. قالب ها گالوانیزه هستند که معمولا می توانید آن ها را از تمامی لوازم قنادی تهیه کنید و در طرح ها و اشکال مختلف موجود می باشد.
7- یک نکته بسیار مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید این است که حداقل 30 دقیقه در فر را باز نکنید. اگر این کار را انجام دهید تمام زحمات شما به هدر می رود زیرا در این صورت کیک پف نمی کند.
8- در نهایت سعی کنید از مواد اولیه برای پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر محتوا را دوست نداشته باشید، نتیجه دلخواه را نخواهید گرفت. به عنوان مثال، شما ممکن است تمام نکات را رعایت کرده باشید. اما بالاخره کیک سخت است. این نیز می تواند دلیل عدم استفاده صحیح از آرد باشد.
طرز تهیه قهوه کیک مرحله به مرحله
1) خامه ای را که به دمای محیط رسیده است در ظرف مناسبی بریزید. سپس شکر را به همراه تخم مرغ و وانیل و قهوه اضافه کنید و با همزن برقی حدود 5 دقیقه بزنید تا یکدست و پفکی شود.
۲ آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سه بار مخلوط کنید. سپس مواد فوق را در سه مرحله و کم کم اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا با مواد مخلوط شود و گلوله نشود.
3- قالب کف مورد نظر را با کاغذ روغنی پهن کنید و دیواره ها را کمی با کره چرب کنید. سپس کیک مایع را داخل قالب بریزید و قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت 45 دقیقه بگذارید تا کیک بپزد. بعد از پخت کیک قالب را از فر خارج کرده و بگذارید کاملا خنک شود. سپس کیک را از قالب خارج کرده و داخل ظرف را نگاه کنید.
طرز تهیه کیک خامه ای روی
شیر و کره و وانیل را در قابلمه ای بریزید و روی اجاق گاز روی حرارت ملایم بگذارید تا خامه آب شود و با شیر حدود 3 ثانیه بجوشانید. پودر قند را در ظرفی ریخته و بلافاصله شیرخشک را روی پودر قند بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود. حالا کیک و قهوه آماده سرو هستند، آن را بنوشید.