اسلام آباد، پاکستان
CNN
–
وکیل او گفت که دادگاهی در پاکستان روز دوشنبه یک متجاوز محکوم به عنف را پس از “موافقت” که با قربانی خود ازدواج کرده بود آزاد کرد و فعالان حقوقی را که می گویند این حکم خطر عادی سازی خشونت جنسی در این کشور جنوب آسیا را به خشم آورده است.
دولت خان، 23 ساله، به گفته وکیلش امجد علی خان، در ماه می به دلیل تجاوز به زن ناشنوا، 36 ساله، در سال 2020 در ناحیه شمال شرقی سوات، استان خیبر پختونخوا، محکوم شد.
این وکیل که با موکلش ارتباطی ندارد گفت که او به حبس ابد و 100000 روپیه (حدود 440 دلار) جریمه محکوم شد.
این وکیل افزود که این زن بعداً در نتیجه تجاوز جنسی یک فرزند به دنیا آورد.
روز دوشنبه، دادگاه عالی پیشاور دولت خان را پس از ازدواج قانونی این دو در اوایل ماه دسامبر، پس از توافق خارج از دادگاهی که توسط یک “جرگه” محلی – شورایی متشکل از مردان مسن که بر اساس قوانین شریعت تصمیم می گیرند، تبرئه کرد.
شریعت – که به عنوان شریعت اسلامی نیز شناخته می شود – تفسیری از متون مقدس و سنت های مذهبی است که در سراسر جهان اسلام بسیار متفاوت است.
سوات ناحیه ای عمدتاً روستایی و محافظه کار است که در آن ریشه های عمیقاً مردسالارانه و زن ستیزانه دارد. نگرش ها همچنان رایج است. در سال 2012، ملاله یوسف زی، فعال و برنده جایزه نوبل، به دلیل سرپیچی از دستورات آنها با رفتن به مدرسه، توسط طالبان پاکستانی در سوات هدف گلوله قرار گرفت.
غیرمعمول نیست که جرگه در بسیاری از مناطق پاکستان پرونده هایی را در مورد مسائل به اصطلاح تابو مانند زایمان خارج از ازدواج حل و فصل کند. منتقدان مدتهاست که جرگه را متهم کردهاند که فرهنگ شرمساری قربانیان را بهویژه در مورد مسائل تجاوز جنسی و تجاوز جنسی تداوم میبخشد.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان (HRCP) حکم دادگاه پیشاور را “نقض فاحش قانون” و “نقض عدالت” خواند.
در بیانیه ای آمده است: «HRCP از دولت می خواهد که از این حکم تجدید نظر کند و از تعهد خود نسبت به حقوق زنان حمایت کند.
بر اساس گزارش HRCP، در سال 2021، بیش از 5200 زن در پاکستان گزارش دادند که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند، اما فعالان می گویند که این تعداد می تواند بسیار بیشتر باشد زیرا این جنایت اغلب از ترس گزارش می شود.
کارشناسان می گویند که در پاکستان، این موضوع با فساد در دادگاه ها و در داخل پلیس تشدید شده است.
به گفته انجمن کمک حقوقی، یک سازمان غیردولتی که به افراد محروم کمک حقوقی می کند، حدود 60 درصد از قربانیان تجاوز از ادعای خود صرف نظر می کنند، که عمدتاً به دلیل عدم توانمندی در رویارویی با سیستم قضایی بسیار معیوب کشور است.
در دسامبر 2020، پاکستان قوانین تجاوز جنسی خود را سختتر کرد تا دادگاههای ویژهای را برای رسیدگی به پروندهها در عرض چهار ماه و ارائه معاینات پزشکی به زنان در عرض شش ساعت پس از طرح شکایت ایجاد کند.
اما فعالان می گویند که پاکستان همچنان به شکست زنان خود ادامه می دهد و قانونی در سراسر کشور برای جرم انگاری خشونت خانگی ندارد و بسیاری را در معرض تهاجم قرار می دهد.
در ماه فوریه، برادر قندیل بلوچ، ستاره مقتول شبکه های اجتماعی، سه سال پس از محکومیت او به قتل او به دلیل “بی آبرو کردن” خانواده، توسط دادگاه تجدید نظر پاکستان آزاد شد.
به اصطلاح “قتل های ناموسی” پاکستان معمولاً شامل قتل یک زن توسط یکی از بستگانش می شود که معتقد است او خانواده را شرمنده کرده است. در زمان قتل بلوچ، قانون پاکستان به خانواده مقتول اجازه داد تا یک قاتل محکوم را عفو کنند.