رزماری دی کارلو گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داده است که ایران قصد دارد سانتریفیوژهای جدیدی را در یکی از نیروگاههای غنیسازی سوخت خود نصب کند و قصد دارد اورانیوم غنیشده تا 60 درصد را در دیگری تولید کند.
او ادامه داد، آژانس تخمین می زند که این کشور در حال حاضر دارای کل ذخایر اورانیوم غنی شده بیش از هجده برابر میزان مجاز بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است، توافق هسته ای که در پی قطعنامه 2231 ایجاد شد، از جمله “مقادیر نگران کننده اورانیوم” تا 60 درصد غنی شده است.
وی گفت: توانایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای نظارت مؤثر بر تأسیسات هستهای ایران و اطمینان از استفاده از آنها برای مقاصد منحصراً صلحآمیز – یکی از عناصر اصلی برجام – اکنون به خطر افتاده است. دی کارلو، با تصمیم ایران برای حذف تجهیزات نظارتی و نظارتی آژانس.
در این زمینه، ما بار دیگر از ایران میخواهیم اقداماتی را که از ژوئیه 2019 برداشته و با تعهدات هستهایاش ذیل برجام مطابقت ندارد، بازگرداند. دی کارلو، که همچنین از ایالات متحده خواست تا تحریم های خود را همانطور که در توافق مشخص شده است لغو یا لغو کند و معافیت ها در مورد تجارت نفت با ایران را تمدید کند.
“دیدگاه های متفاوت”
خانم. دی کارلو سپس به مفاد طرح مربوط به موشکهای بالستیک و بهویژه دو آزمایش پروازی پرتابکنندههای فضایی توسط ایران در ژوئن و نوامبر سال جاری و موشک بالستیک جدیدی که ایران در ماه سپتامبر رونمایی کرد، روی آورد.
اطلاعات دریافت شده توسط سازمان ملل در مورد این سخت افزار، “دیدگاه های متفاوت” را در میان برخی از کشورهای عضو – فرانسه، آلمان، ایران، اسرائیل، فدراسیون روسیه، بریتانیا، و ایالات متحده – در مورد اینکه آیا این پرتاب ها و سایر فعالیت ها ناسازگار هستند منعکس می کند. با رزولوشن 2231
خانم. دی کارلو اعلام کرد که سازمان ملل قطعات موشکهای کروز توقیف شده توسط نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا در آبهای بینالمللی جنوب ایران را بازرسی کرده است که آنها را منشأ ایرانی ارزیابی کردهاند که شبیه قطعاتی است که در بقایای موشکهای کروز استفاده شده توسط حوثیها علیه عربستان سعودی دیده میشود. عربستان و امارات متحده عربی بین سالهای 2019 تا 2022 و مواردی که توسط ایالات متحده در سال 2019 ضبط شدهاند.
وی ادامه داد: سازمان ملل همچنین نامههایی از اوکراین، فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده دریافت کرده است که در رابطه با انتقال هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) از ایران به فدراسیون روسیه، مغایر با قطعنامه 2231 است.
با این حال، او گفت که نماینده دائم ایران این موضوع را رد کرده است که کشورش پهپادهایی را برای استفاده در درگیری در اوکراین تامین کرده است. در حالی که روسیه نیز نگرانی های جدی خود را در مورد درخواست های این کشورهای عضو ابراز کرده است.
علاوه بر این، خانم دی کارلو، اوکراین، فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده ادعا کرده اند که برخی از پهپادهای انتقال یافته از سوی ایران به روسیه، توسط نهادی در فهرستی از افراد و نهادهایی ساخته شده است که بر اساس قطعنامه 2231، زیر مجموعه قرار دارند. تحریم های هدفمند
رئیس سیاسی و سازندگی صلح اعلام کرد که سازمان ملل در حال بررسی اطلاعات موجود است و در صورت لزوم به شورا گزارش خواهد داد.